Aspergeseizoen....

Zodra de eerste zonneschijnsels de velden bereiken kijk ik uit naar die eerste heerlijke zondag omgeven door goed gezelschap, asperges en dit jaar eens een moment om er eens een mooi bier bij uit te zoeken……


Met de opening van het aspergeseizoen  achter de rug, richt ik mij op het “uitgelicht” schap in de winkel. De eerste lentebieren hebben er een mooi plekje gekregen en worden met enthousiasme  ontvangen.

 

Als ik daar aan denk valt mijn oog op de Tripel van La Trappe, een klassieker met een krachtige en volle smaak met een licht moutige en droge afdronk. Die staat stevig in combinatie met de zoetige smaak van verse asperges.

Of misschien toch gaan voor een meer verrassende combinatie.

 

Wat als we nu eens gaan voor de Saison van Maximus, licht bitter, kruidige en fruitige tonen in een glas met een droge afdronk. Dat levert een mooie doorsnijding van de vettige botersaus die ik voor ogen heb.

 

Lastige keuzes om te maken, zeker ook met de mogelijkheden van een heerlijke witte of weizen die zijn mannetje ook kan staan.

 

Denk dat ik ze allemaal maar eens op tafel ga zetten.

 

Een heerlijke toost op het aspergeseizoen!

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0