Na regen komt zonneschijn

Zo is het gezegde, nu maar hopen dat het ook echt zo is.....

Na alle plensbuien en de verkoop van akelig wat "warme" en donkere bieren kunnen we ons weer oprichten naar zomerse omstandigheden.

Na een winter met stoofpotten en sauzen op basis van bier........


Kunnen we ook eens een steak of karbonade marineren in bier. Hierin zijn mogelijkheden te over, het belangrijkste uitgangspunt is dat je vooral het bier gebruikt dat je lekker vindt. Ik kwam er kort geleden achter dat het in bier marineren ook een positief effect heeft op je stukje vlees. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer vlees gemarineerd wordt in bij voorkeur donker bier, er tijdens het grillen minder schadelijke stoffen ontstaan.

Aan de slag er mee: Neem een mooie steak en marineer hem in donker bier met wat suiker, knoflook naar eigen smaak en wat takjes rozemarijn, laat het vlees minstens 4 uur marineren. Liefst heb je dit goede idee bijtijds opgevat en laat je het geheel een nachtje staan, zo kan de marinade nog beter z'n werk doen. Kies in de tussentijd een mooi biertje uit om er bij te drinken, dit kan een mooie blonde zijn, voor een wat meer pittige marinade ga dan voor een IPA of drink het bier dat je in de marinade gebruikt hebt. Haal het vlees geruime tijd voor het de barbecue op gaat uit de marinade en dep het droog met wat keukenpapier. Bestrijk het vlees met wat olijfolie en bestrooi het vlees nog met wat versgemalen zeezout en peper. Grill de steaks boven een hete houtskool barbecue in ongeveer 8 minuten rare tot medium. Laat het vlees voordat je het gaat eten even rusten.....

 

Eet smakelijk !!


Reactie schrijven

Commentaren: 0