Mosselen die zwemmen.....

Het is weer Mosseltijd!

 

Mijn kleine meid vroeg mij niet zo lang geleden:

"wanneer zijn de asperges op....en wat komt er dán weer!

De uitspraak van mosselen werd gelukkig gevolgd door een klein vreugdedansje, dat antwoord kon ze wel waarderen, heerlijk!............


Bier is natuurlijk lekker om naast de goed gevulde mosselpan te drinken. Voor de kleintjes adviseer ik een frisse zelfgemaakte bubbeltjeslimonade met bijvoorbeeld sinaasappel, limoen en wat citroen.

De mosselen bereiden met bier kan natuurlijk ook, ik ben er zelf jaren voorstander van geweest om ze te stoven in een flesje oud bruin, maar met een groot arsenaal aan heerlijke fruitige bieren beschikbaar, met mooie tonen van citrus kunnen we natuurlijk ook lekker aan de slag.

 

Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven. Schrob en was een citroen en snij deze in partjes. Verdeel mosselgroente over de bodem van een (mossel)pan. Schep de mosselen er op en schenk er naar eigen keuze een lekker witbier over uit. Leg de partjes citroen er boven op en kook de mosselen in ca. 10 minuten gaar, met de deksel op de pan. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven. Verdeel de mosselen met de groente over 2 diep borden of laat het geheel lekker in de pan zitten en zoek een fijn plekje om deze ware traktatie te nuttigen.

Vergeet niet om je gebruikte bier er naast te zetten.

 

Eet smakelijk! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0