Eind 2015 zijn wij gestart met 'De Zusjes'. Waar wij begonnen zijn als liefhebbers van voornamelijk Belgisch speciaalbier, hebben ook wij gezien dat er een verschuiving plaats vindt naar de Nederlandse markt als het gaat om speciaalbier. Het aantal (micro)brouwerijen is de laatste jaren explosief gestegen.

Er wordt veel geëxperimenteerd met verschillende hopsoorten, specerijen, proces van brouwen, dryhopping, te veel om op te noemen.

Een fascinerende markt om je in- en op te begeven!

Wij hebben op het moment meer dan 150 soorten speciaal bier staan, van een amber, blond, IPA, tot een quadrupel en stoutbier, daarin zijn Nederlandse brouwerijen, Belgische brouwerijen, en een stukje Engels en Amerikaans vertegenwoordigd!

 

MAAR...wij bieden meer dan alleen bier...mooie kazen, charcuterie, ambachtelijke chutneys, olie & azijn, tot een mooi stuk chocolade mag bij ons niet ontbreken.

Alles om een heerlijke borrelavond met vrienden of familie compleet te maken!

 

Een greep uit ons assortiment: 't IJ - Boegbeeld - D'n Draok - Lowlander - Maallust - Oedipus - Muifel - Scheldebrouwerij - Oersoep - 

Brouwerij Kees  - La Trappe - De Prael - Meatime - Emelisse


Borrelnootjes, maar dan net ff anders...!

Op het moment doen wij mee aan een pilot, een lekkere borrelnoot maar dan net  even anders...

Een nootje verpakt in een flesje. Waarom? Gewoon omdat het er leuk uit ziet, maar ook omdat het makkelijk af te sluiten is, makkelijk om mee te nemen, en ook hygiënischer is dan het 'traditionele' bakje, waar je in kunt 'graaien'...

 

Deze eigenwijze en ondeugende nootjes zijn vooral ook heel lekker en ook leuk om te geven!

Enne...op dit moment niet overal verkrijgbaar, dus origineel zeker...

 

NIEUW in ons assortiment, overheerlijke honing van Jimini's! Leuk om te weten...wij zijn op dit moment de enige winkel in Nederland die deze super lekkere honing uit Frankrijk verkoopt!

 

Jimini’s, ze houden van insecten, maar ook van de creaties die insecten maken. Zoals bijen die honing produceren. Dus nodigen we je uit om deze heerlijke, 100% Franse, honing te ontdekken. De bloemenhoning wordt geproduceerd in de velden en weiden in de regio Paris Ile de France en zelfs boven op de fabriek hebben ze twee bijenvolken wonen.

De boshoning komt uit de uitgestrekte bossen van Forêt de Rambouillet en Forêt de Fontainebleau gelegen ten zuiden van Parijs. De Honig wordt geproduceerd door de zwarte bij, één van de inheemse bijensoorten in deze regio, welke door uitsterven wordt bedreigd. Beide honingsoorten worden gekenmerkt door subtiele aroma's en intense smaken en zijn heerlijk bij je ontbijt, voor het gebruik in de keuken en het zoeten of opvrolijken van je (warme) drankje.

 


Kazen van 'Van Tricht' uit Antwerpen, hammen & vijgenworst van 'Van Olphen' uit Gilze.

Zo hebben wij in ons assortiment een heel mooie Comte, Remeker, Bastiaansens Authentique (geitenkaas) opgenomen. Kazen die heerlijk te combineren zijn met een blond bier of denk eens aan een blauwaderkaas wanneer

je kiest voor een quadrupel. Ook hebben we een brie liggen met hopscheuten, weer een verwijzing naar het bier.

Zo hebben wij geprobeerd tot een mooie complete selectie van kazen te komen!

 

Van Olphen, een van oudsher ambachtelijke slager uitgegroeid naar een grote organisatie, maar waarin ze nog steeds bekend staan om de kwaliteit en versheid van de producten waarmee gewerkt wordt. Bij alles wat ze doen staan de kernwaarden ambachtelijkheid, authenticiteit en duurzaamheid hoog in het vaandel.

 


Mooie ambachtelijke chutneys van 'Adriaan de Smaakmaker' & 'Madecasse' chocolade.

Bij mooie spijzen hoort ook overheerlijke chutney en mosterd, deze komen uit Maastricht.

Bij Adriaan de Smaakmaker maken ze ambachtelijk geproduceerde mosterd, jams, chutney’s, dressings, azijnen, en nog veel meer.
 Het fruit waarmee gewerkt wordt komt van lokale producenten en is voor een groot deel biologisch en/of onbespoten. 

 

De chocoladerepen van Madécasse komen uit Madagaskar, en dan ook geheel uit Madagaskar. Niet alleen wordt de cacao er geoogst ook de verwerking van cacao tot een ingepakte reep gebeurt volledig ter plekke. De mensen van Madécasse, ooit begonnen als ontwikkelingswerkers, vinden het heel belangrijk om de lokale bevolking te laten profiteren. Ze voeren daarom ook het ‘fair for life’ fairtrade certificaat. Eerlijke chocolade en ook nog eens heel lekker!

 


Jimini's

Jimini’s is het eerste Franse merk dat gekruide insecten als borrelhapje introduceert.

Eindelijk een leuk en orgineel alternatief voor die eeuwige chips en pinda’s!

 

Er bestaan meer dan 1900 eetbare insecten! JIMINI’s heeft er 3 geselecteerd: de sprinkhaan, de meelworm en de krekel. Dit vanwege hun voedingswaarde en onze expertise in het werken met deze insecten. Om de traceerbaarheid en de beste kwaliteit te garanderen zijn onze insecten exclusief op Europese boerderijen gekweekt voordat ze in

Vaux-le-Pénil, naast Parijs, gekruid worden. 

 

 

 


Brouwerij t' IJ is in 1983 opgericht door Kaspar Peterson, die na zijn tijd bij de Nederlandse band "Door Mekaar" besloot zich op bieren te gaan richten. Vanaf 1985 is brouwerij 't IJ gevestigd in het voormalig badhuis Funen, naast Molen de Gooyer in Amsterdam Oost. Op deze locatie wordt nog altijd gebrouwen en is ook het proeflokaal gevestigd. De eerste bieren die gebrouwen werden waren Zatte en Natte. Over de jaren kwamen er meer biersoorten vast of als seizoensbier bij en vonden de bieren ook steeds meer aftrek.

 

In ons assortiment opgenomen:

- IJwit - Columbus - Natte - Zatte - Struis


Brouwerij Boegbeeld('s Hertogenbosch) Opgericht door twee heel verschillende meiden, met twee verschillende achtergronden, maar eenzelfde passie voor het neerzetten van mooie concepten. En eenzelfde liefde voor bier,

Den Bosch en gezelligheid. Dit zorgt voor hele vruchtbare en fijne samenwerking. De twee vullen elkaar super

goed aan en vinden het vooral heel belangrijk om te blijven lachen. 

 

In oktober 2015 grote bekendheid gekregen door het op de markt brengen van Kutbier,

ode aan de Bossche volksvrouw.

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- Siberie - Kutbier - Sjekladebol


Brouwerij D'n Draok ('s Hertogenbosch)  - Bossche brouwerij, vanaf 2012 kleinschalig begonnen met brouwen. Vanaf 2015 de derde officiële Bossche Brouwerij met eigen brouwketels. Inmiddels een vaste lijn van 5 Draokjes. Wisselend assortiment in onze winkel beschikbaar.

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- Bosch Blond - Dubbel Effect - Bossche Bol - Triple Twelve - Gerstewijn is Fijn


Brouwerij Muifel (Oss)  - Deze brouwerij heeft als missie het ontwikkelen, produceren en verkopen van smakelijke

en bijzondere speciaalbieren. Dat doen ze al sinds 2007, dit jaar vieren ze dan ook hun 10-jarig bestaan!

De naam komt uit een samentrekking van Megen en Duivel.  In het stadje Megen is de Muifelbrouwerij geboren

in 2002 als hobbybrouwerij waar een Duvel-achtig bier al snel door het leven ging als een Muifel.

Het logo van de brouwerij is een van de Megense karakteristieke gevels.

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- Zuster Agatha - Beerskey - Black Bastard


Lowlander (Amsterdam) - Lowlander Beer is een is een brouwerij gevestigd in Amsterdam.

De letterlijke vertaling van Lowlander Beer is de lage landen bier wat zich associeert met Nederland. 

De brouwerij doet het allemaal net even iets anders dan de andere brouwerijen.

Lowlander Beer zit vol met Nederlandse historie en ze gebruiken unieke ingrediënten.

De brouwerij heeft 3 speciaalbieren op de markt gebracht. 

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- White Ale - IPA - Poorter


Brouwerij Maallust (Veenhuizen) - Een select gezelschap van 25 liefhebbers, zichzelf de Zware Jongens noemend, hebben zich in 2011 sterk gemaakt voor de opzet van een bierbrouwerij in de historische maalderij op het Maallust complex. Hier worden in de koperen ketels bieren gebrouwen van hoge en lage gisting, die met hun naamgeving

en unieke smaak de geschiedenis uitademen.

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- De Kolonist - Zware Jongens - 1818


Oedipus (Amsterdam) - Oedipus, opgericht in 2012, bestaat uit vier vrienden die plezier en kennis delen door middel van bier. Ze begonnen met brouwen omdat ze iets spannends en lekker wilden maken en ze ontdekten dat bier het product was ze hun inspiratie in kwijt konden. Hoewel ze het meest van de tijd niet serieus zijn, nemen ze het brouwen zeer serieus. Zo staat Oedipus voor kwaliteit, creativiteit, het verbinden, vernieuwen en genot.

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- Mama - Mannenliefde - ThaiThai - Kinderyoga


Glutenvrije bieren - In onze winkel hebben een klein maar fijn aanbod aan glutenvrije bieren

Blond, American Pale Ale, IPA en de eerste glutenvrije Tripel van Nederlandse bodem.

 

 

In ons assortiment opgenomen:

- Caulier - Brewdog - Jopen - Liberum


Sinds 1994 brouwt Scheldebrouwerij met gevoel en verstand voor wie van bier houdt. Wat ooit in Bergen op Zoom (Krabbekat) in het klein begon, wordt inmiddels op volwassen schaal in Hoogstraten (Belgie) gebrouwen. Belgisch bier met Hollandse wortels. Nederlands speciaalbier in een Belgisch jasje.

Trouw aan tradities, maar altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch en vernieuwend, bescheiden en brutaal. Door bewust noch te filteren, noch te pasteuriseren, en met nagisting op de fles streeft de brouwerij

naar het puurste resultaat!

 

In ons assortiment opgenomen:

- Strandgaper - Zeezuiper - 'n Toeback - Oesterstout


Brouwerij Emelisse is een Zeeuwse brouwerij in Kamperland. De naam Emelisse refereert naar een plaatsje in Noord-Beveland dat tijdens de vloed in 1532 volledig van de kaart is verdwenen. Om het bier te brouwen wordt er gebruik gemaakt van het Zeeuwse drinkwater, de beste mout en de geurigste hop. Een hoppig karakter is de stempel die deze twee heren aan de bieren meegeven.

 

In ons assortiment opgenomen:

- Emelisse Blond - Emelisse Dubbel - Emelisse TIPA

 

 
Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige trappistenbrouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. De beste waarborg voor authenticiteit, receptuur, traditie en kwaliteit.

Bier is pas trappistenbier;

1. als het wordt gebrouwen binnen de muren van een Trappistenabdij;

2. onder toezicht van monniken;

3. en er een gedeelte van de opbrengst naar goede doelen gaat. 
Puur en eerlijk. En dat proef je. De monniken staan borg voor de authenticiteit.

Hoewel de La Trappe Trappist bieren zeer verschillend van karakter zijn, tonen ze ook overeenkomsten.

Het zijn stuk voor stuk zuivere bieren. 

 

In ons assortiment opgenomen:

- La Trappe Blond - La Trappe Tripel - La Trappe Quadrupel


Kompaan - Kompaan bier is gebrouwen met levenslust en geïnspireerd door vriendschap. De twee kompanen, Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch uit Den Haag, geloven in écht leven. Voor hun bestaat dat uit dromen, te durven en te doen. Op die manier hoopt Kompaan jou en alle vrienden te inspireren alles uit je leven te halen en te genieten van elke dag. Leef, geniet en proost is dan ook de filosofie die Kompaan hanteert. Het Kompaan bier is gebrouwen met passie uit zuiver water en een premium-selectie van zon- en regen overgoten hoppen, gerst en tarwe van het veld. De bieren van Kompaan worden zeer gewaardeerd door bierliefhebbers in binnen- en buitenland.

 

In ons assortiment opgenomen:

- Kameraad - Bondgenoot - Handlanger - Vrijbuiter - Bloedbroeder

 


Brouwerij - Trappisten van Westvleteren-St. Bernardus - Kort na de tweede wereldoorlog gingen de paters van de trappistenabdij van Westvleteren op zoek naar iemand om hun bieren te commercialiseren, er werd een licentieovereenkomst afgesloten met de kaasmakerij en de brouwerij St. Bernard werd gesticht. De brouwmeester van Westvleteren werd partner in de brouwerij, en bracht naast de know-how ook de originele recepten en de originele St.Sixtus-gist mee. Men startte de verkoop vanuit Watou, onder de merknamen Trappist Westvleteren, St.Sixtus en nog later onder de naam Sixtus. Gedurende 46 jaar werden de bieren gecommercialiseerd door de brouwerij, ondertussen bleven de paters van Westvleteren brouwen voor zichzelf en voor de verkoop in een 3-tal café's, waaronder In De Vrede, vlakbij de abdij. In 1992 kwam aan de licentie een einde en sindsdien worden dezelfde bieren, met hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam gebrouwen: St. Bernardus.

 

In ons assortiment opgenomen:

- St. Bernardus Tripel - St. Bernardus Pater 6 - St. Bernardus Prior 8 - St. Bernardus Abt 12De Halve Maan - Brouwerij De Halve Maan kan teruggaan op een lange geschiedenis. Reeds in 1564 vermeldt het stadsregister het bestaan van een brouwerij "Die Maene" aan het Walplein. In 1981 brouwden Véronique Maes en haar vader Henri IV een speciaal “straf” bier van hoge gisting naar aanleiding van de inhuldiging van een St Arnoldusbeeld in Brugge, de patroonheilige van de brouwers. In 1988 komt er een einde aan het succes.

In 2005 komt er nieuw leven in de brouwerij met de heropstart van de brouwerijactiviteiten, onder de naam "Brugse Zot", het "enige echte Brugse stadsbier".
Eind 2008 konden de rechten op het vroegere "Straffe Hendrik" bier terug bekomen worden, en keerde het originele merk na jarenlange afwezigheid terug naar Brugge. Brouwerij De Halve Maan brouwt nu dit unieke cultbier dus opnieuw in Brugge, en volgens de originele recepturen.

 

In ons assortiment opgenomen:

- Brugse Zot - Straffe Hendrik Tripel - Straffe Hendrik Quadrupel


Jopen Brouwerij - Eeuwenlang was Haarlem één van de grootste bierbrouwerssteden van Nederland. Het was vooral de constante kwaliteit die het Haarlemse gruitbier tot ver over de landsgrenzen bekend maakte. Haarlemse Koyt was in de 15e eeuw zelfs het meest gedronken bier van Antwerpen. In de toptijden stonden de kades langs het Spaarne vol met stapels biervaten met een inhoud van 112 liter: de Haarlemse Jopen. In 1916 sloot de laatste Haarlemse brouwerij haar poorten.
Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Haarlem ging het Haarlems Biergenootschap de archieven in, op zoek naar authentieke recepten voor een speciaal Haarlems jubileum bier. Het resultaat: Jopen Hoppenbier; volgens een origineel recept uit 1501. Het succes was overweldigend, en al gauw werd duidelijk dat Jopen Bier zich niet zou beperken tot dat ene jubileumbier.

 

In ons assortiment opgenomen:

- Hoppenbier - Mooie Nel IPA - Tripel - Koyt - Ongelovige Thomas